Camioane cu mărfuri, blocate în vămi. Teodorovici : Au fost niște blocaje. Oamenii s-au obișnuit să intre în România și să descarce marfa

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, susține despre controalele din vămi, unde sunt blocate sute de camioane, că se recoltează inclusiv probe din fructe și legume, pentru că “se tot vorbește despre dublul standard la calitataea produselor și trebuie să acționăm”. “Au fost niște blocaje, pentru că oamenii s-au obișnuit să intre în România și să descarce marfa”, a spus Teodorovici.


Eugen Teodorovici a susținut, la Antena 3, că verificările din vămi au ca scop evitarea dublului standard în ceea ce privește calitatea produselor și combaterea evaziunii fiscale.
“Cam 60% din evaziunea pe fructe și legume este din produsele care vin din spațiul intracomunitar (…) Este vorba și de acel dublu standard pentru care trebuie să acționăm, de aceea echipa de control conține și colegi de la ANSVSA care iau inclusiv probe pentru a vedea exact dacă actele care arată proveniența, calitatea și destinația mărfii concordă cu marfa. Cele care sunt pentru tranzit nu durează mult, au fost niște blocaje pentru că oamenii s-au obișnuit să intre în România și să descarce marfa, cu toate că pe acte era indicat tranzit”, a declarat ministrul, sâmbătă. ”


Articol preluat de pe HOTNEWS – mai multe aici –
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23086556-teodorovici-despre-controlele-din-vami-unde-sunt-blocate-sute-camioane-fructe-legume-fost-niste-blocaje-ooamenii-obisnuit-intre-romania-descarce-marfa.htm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s